fredag 5 juli 2013

Köpenhamn

På vår födelsedag tog vi båten över till Danmark och åkte sen tåg till Köpenhamn. Det var ett tag sen vi var där och vädret var perfekt för att hänga på stan. Vi åt Galettes och spanade mest runt i inredningsbutiker som Stilleben och Hay. De där miniamplarna som hänger i fönstret på Stilleben ångrar jag lite att de inte fick följa med hem faktiskt. Och vilka läckra saker de hade i butiken just nu. Vackra lyxiga sängkläder och plädar. Och deras posters. Suck. Inne på HAY fanns det en hel del som nu bubblat in på önskelistan. Men jag har rätt svårt för att lägga 800kr på en kudde som kanske inte passar när jag kommer hem. Jag måste ha "returavstånd" om jag köper dyrare prylar. Just nu drömmer jag om en vit soffa igen men det är stört omöjligt. Den skulle inte överleva en dag hemma hos oss.

Shoppingtips Köpenhamn:

HAY: Østergade 61 eller
Stilleben: Niels Hemmingsensgade 3
Notre dame: Norregade (Hemsidan avskräcker men det finns en hel del fina saker till bra priser)
& other stories: Ströget
Urban outfitters: Østergade vid Illum
Illums bolighus: Ströget

När magen kurrar:

La Galette: Larsbjornstraede 9 ( samma här, låt inte hemsidan avskräcka) Goda Galettes som är en matigare variant av Crepes.
Mother: Pizza och antipasti med riktigt fina råvaror hittar ni på Mother. Pizzorna är gjorda på surdegsbröd.
Illums: På nedre våningen av Illum (med ingång Østergade eller Kopmagergade) kan du köpa på dig fint bröd. Riktigt gott är bröden som är gjorda med påläggen som legat i ugnen, ungefär som ett pizza. Bra om man har lite brådis.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar