måndag 5 augusti 2013

Gästhusprojektet - del 1

Ja det här är vårt gästhus. Ett ruckel för att uttrycka sig så enkelt som möjligt. Från början fullt med hyllor som skruvats upp med massor av franskskruv och i lite överallt. Mina sista dagar på semestern spenderade jag här inne med pappa och vi monterade ned allt som gick på väggarna. Taket måste rivas helt och hållet då det är helt fuktskadat. Uppe på loftet blir det stora vattenpölar då det regnar. Tanken är att det inte ska bli något loft sen utan öppet ända upp till tak sen. Fasaden ska putsas vit, fönstren ska renoveras och dörren ska bytas. Ja, och så nytt tak förstås. 
 


Det är en hel del el kvar också som ska ska bort. Fula gamla element som ska bytas till nya. Ni ser ju. Det är ju ett rätt så litet gästhus. 2,6m x 3,8m. Så det blir compact living som gäller. I den här hörnan föreställer jag mig loftsäng med soffa under för att kunna få in en gästande familj. Ett litet bord. Stegen, den svarta stången och element bort såklart.


Den andra hörnan, till vänster när man kommer in, är min favorit. Ett gammalt klaffbord, två fina stolar, en rad med hyllor där det ska finnas praktiska och mysiga saker. Väggarna ska putsas vita, fönsterbrädorna slipas och målas om. Som golv skulle det vara otroligt fint med ett brädgolv.


Rakt på då man kommer in sitter det ett litet fönster. Jag tycker att det är rätt fint men jag har funderat på om det ska bort. Eller så får det vara kvar. Och vara fint. Lägga en trave snygga inspirationsböcker där. Kanske ha någon snygg förvaring till kläder. Ja, här får man nog tänka till om man ska få plats med allt.

Tar tacksamt emot ideér och tips!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar