onsdag 3 juni 2015

Paris


Nå, dags att börja blogga lite igen nu då. Men tänka sig vad mycket jag har att berätta. Jag och två vänner var i Paris i slutet på maj och min nya kamera fick följa med. Jag ska egentligen inte skriva mycket om det utan bara bjuda på lite bilder. Ja, kan man kalla det att inspirationen är på topp när man tagit ungefär 600 bilder på fyra dagar? Tror det va, 


Balkongerna så här på försommaren fullkomligt exploderar av blommor. Så otroligt fint. Det är ju bara att inse att tyvärr så smyckas inte våra fasader alls på samma sätt. Varför har vi inte anammat det?Krukväxter och små träd inne i små gränder. Bara sådär lite nonchalant. Och jag är så nyfiken på hur det där fungerar egentligen. Att de får stå där själva.


Jag älskar fransmännens förmåga att ta hand om det gamla. Så otroligt mycket vackra byggnader som har tagits hand om och alla detaljer runt omkring. Skyltar, gatulampor, butiksfasader och ja, listan kan göras lång. Metroskyltarna är riktigt fina och oj vad jag har åkt tunnelbana. 


Paris så långt ögat når.
Bron Pont des Arts i Paris är rätt känd vid det här laget. Rykten går om att låsen ska plockas bort från brons räcken för att det blir för tungt för bron. 


Och husen. Jag vet inte hur många hus och dörrar jag fotat. Och kända byggnader, shopping och blomstermarknader. Och loppis. Och den underbara lägenheten vi hyrde.

2 kommentarer :

  1. Helt ljuvligt! Älskar bilden med gröna bilen 😍 Paris är fantastiskt! Puss

    SvaraRadera
  2. Puss på dig finaste. Vi måste ses snart tycker jag. När stugan är klar kommer du väl och hälsar på?

    SvaraRadera