söndag 18 maj 2014

Bloggkärlek


Ibland smärtar det lite i hjärtat. 

Jag läser lite här och där. Känner efter själv. Bloggare som sprudlat av glädje och inspiration som nu vissnat. En blogg kräver sin tid, sin förmåga att fängsla följare och att ha någon slags tvåvägs kommunikation för att det ska fungera. När jag började blogga 2007 var bloggvärlden ännu ganska liten. Min blogg var välbesökt om man jämför med nu. Jag har vägt hit och dit med om jag bara ska stänga ner den eller om jag ska ha den kvar. Mest bloggar jag för att samla länkar, inspiration och för att skriva av mig. Men det är ju underbart när man får respons. 

Många större bloggar får otroligt mycket läsare och många läser jag själv. Men i vissa lägen känner jag lite orättvisa då många bara bloggar lånade bilder och har tusentals följare. Jag tycker att egna bilder borde väga tyngre. Och jag är ju rätt partiskt när det gäller mina egna bilder. Jag tycker ju att de är superfina, men de verkar ju inte fånga något intresse. 

Man läser även många bloggares listor över favoritbloggar och på många av dem har jag plockats bort. Det smärtar också såklart. Jag skriver några rader ibland till de jag följer som mest, för att visa att jag uppskattar dem. Men jag förstår att tiden inte finns att svara. Och att man inte kan följa för att vara snäll. 

Vilket jäkla skämsinlägg.

Vad jag egentligen vill säga är att vi kanske skulle visa lite mer bloggkärlek för de som inte syns så bra? Om man hittar någon man vill visa lite kärlek? Instagram har nog tagit de flesta följarna och det är ju så sorgligt. En blogg är så mycket mer. 

Jag tycker att så många tipsar om det alla andra tipsar om, det som är "rätt och inne".. Det är inget fel i det men jag tycker det är så härligt med en mix.

Bloggkärlek och fina tips som är värda en titt följer nedan!!



25 kommentarer :

  1. Jag tycker din blogg är jättefin och följer den via Bloglovin (men urusel på att kommentera). Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Ojoj vad jag känner igen och vad jag håller med.. Vi startade ju samtidigt ungefär och mitt besöksantal har också dalat vilket förstås är jättetrist och tråkigt är det att inte få så många kommentarer längre, särskilt när man ser att inte ens 10 % väljer att lämna kommentar trots att de är inne och läser. Och visst känns det orättvist när man hållit på så länge och det inte uppskattas, när andra startar upp senare och får tusentals läsare. Är själv i valet och kvalet om det är värt att fortsätta eller inte..

    Dina bilder är grymma, jag har följt dig sedan start även om jag (också) är dålig på att lämna kommentar så läser jag så jag är glad om du fortsätter förstås!

    kram Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Dina bilder är också fina Mia!

      Ja, jag förstår ju att en blogg med bara lånade bilder också kan inspirera, speciellt om det är en speciell stil man följer. Men som du säger, det känns lite orättvist. När man fixar bilder själv från grunden.

      Kram!!

      Radera
  3. Hejhej! Jag klickade mig precis in via mackapär som jag också precis börjat följa… Men fint tycker jag du har det! Och även om jag aldrig haft såvidarevärst många läsare känner jag ändå igen mig i det du skriver. Velar och funderar hit och dit om jag ska lägga ner eller inte, det är ju ändå lite jobb med att hålla igång en blogg… Men men, blev ändå lite peppad av att läsa ditt inlägg, på något vis :)
    Kram/Sarah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Och välkommen hit! Så glad att jag kan peppa dig! Ja det kräver ju en del jobb om man ska hålla den vid liv. Men det är nog lite som ett förhållande.. utan kärlek tillbaka så tynar man bort.

      Vad heter din blogg? Skulle vara kul att titta in.

      Kram Terese

      Radera
  4. Men åh! Fina, fina du! Tack för lite bloggkärlek! Jag känner ju dock att det är supertrist numera. Finner ingen inspiration eller ork att lägga ner tid på just home & desire. Jag och Lotta pratade om det i förra veckan. Och vi har ett annat projekt på gång, ett eko-tänks-projekt. Vi ska bara finna tid. Kram! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Desireé! Tycker att vi bestämmer träff, som Ulrika föreslog. Se nedan! Vad tycker du?

      Radera
  5. Tack kära fina Terese! Så fin du är. Och så stänger jag ned min blogg... innan jag läst detta. Hade jag läst det hade jag kanske ändrat mig. Jag har bloggat sedan 1999... kan du fatta. Och nu har jag stängt bloggen. Sorgligt men känns bra för tillfället. Vi får väl se hur länge det håller. Jag kanske ändrar mig... vem vet. :-)

    Du är underbart inspirerande! Jag håller med dig. Bloggar som bara lånar bilder och skriver om pressnyheter. Bloggar som är sponsrade och som inte är så personliga. Det är dem som får alla kommentarerna och det är så otroligt tråkigt... oinspirerade. Faktiskt. Även om jag själv följer en del av dem... jag har tröttnat kan jag säga.. .ganska så less på alltihopa faktiskt.

    Heja dig!
    Och många kramar och kärlek till dig och din fina blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta... 1999.. du har liksom bloggat sen förra seklet! Det är inte många som gjort det! Din blogg är ju för tusan K-märkt! Det går inte att lägga ner den! Så du vet ;)

      Så sött av dig att du peppar mig! Och tack för fina komplimanger!

      Radera
  6. Älskar din blogg, härlig inspiration och fina bilder! Kram Emma

    SvaraRadera
  7. Ja men alltså, så himla tråkigt. Att behöva fjäska för att få kommentarer liksom. Och jag är inte bättre, usel på att kommentera, så jag ska bara skämmas. Och så verkar det vara så många som känner precis samma så man ska inte ens ta det personligt, fast bloggen är ju så himla personlig så det gör man ju hur som helst.
    Ska vi inte ses och prata skit om bloggande alternativt peppa varandra, du, jag, Desirée och Lotta, med ett glas vin på en uteservering i Helsingborg? Puss!
    Och herregud - inte måla golv, då kommer jag inte! Det får inte vara press. Kan skita i att fota golven kanske, om du vill, eller photoshoppa ;) Puss igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag ska måla golven vecka 26... haha.. barnen ska vara hos farmor och farfar en hel vecka. Men innan det ska ju komma hit. Ska kolla med maken och kalender..

      Vore superkul att ses!! Set a date and I´ll be there!! <3

      Radera
  8. Hej! Himla fint härinne. Håller med dig i varenda ord. Kram!

    SvaraRadera
  9. Åh älskar din blogg o har följt dig länge, dock urusel på att kommentera!! Tycker om dina bilder o din stil! Älskar inlägg om trädgård o kläder// sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sara!Jag som känner ibland att det blir alldeles för mycket blommor.. <3

      Radera
  10. Hej! Jag kikar in här lite då och då, men inte tillräckligt ofta tror jag. Får inte riktigt tid att sitta vid datorn och bara klicka runt.. men du finns som favorit i min "inspirations-bokmärkeslista" och nu gav du mig en extra anledning att hänga kvar. Har en egen blogg, dåligt uppdaterad, och en gång har även jag "ropat" ut i bloggosfären efter läsare.. för de finns ju i statistiken? Håller med om att vi borde bloggkärleka mer! <3

    SvaraRadera
  11. Hej på dig. Så fin bloggkärlek du delar med dig av. Förstår din känsla, det är tufft att blogga nu när Instagram mer och mer tar över. Du har en jättefin blogg och så länge du tycker det är kul så ska du absolut fortsätta, skänker den dig inte glädje längre så ta en liten paus och se om du kan finna din väg tillbaka, Kommentarer dör ut hos oss alla, stora som små bloggar, Läsare har inte tid och det är lättare på Instagram. Ha en fin sommar nu.

    SvaraRadera
  12. Jag är en relativt ny läsare som tycker MYCKET om din fina blogg! Gillar din stil och är även jag mycket förtjust i grönt :). Brukar inte kommentera men ska kanske försöka göra det lite mer?

    Kram Hanna

    SvaraRadera
  13. Tusen tack för att jag får vara med på din lista! Det värmer lite extra. Jag känner igen mig i dina tankar, känner mycket likadant. Har nästan slutat läsa bloggar, tycker det är så mycket samma.. Och visst har jag också tänkt stänga ner min blogg, men nu blev jag lite peppad att fortsätta. Du tar väldigt fina bilder och hoppas du fortsätter. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men Hej! Nej du ska inte sluta.. du har ju underbara bilder! Gillar att du tar lite annorlunda bilder och att ditt hem är personligt och unikt.

      Och tack för fina komplimanger! <3

      Radera